Lessen Nederlands in Zeeland

Teksten schrijven

Mijn ‘echte’ beroep is docent, maar ik schrijf ook vaak teksten. Dat doe ik omdat ik het gewoon leuk vind. Natuurlijk heb ik deze website ook zelf geschreven. Heeft u een tekst nodig? U kunt altijd contact opnemen!
Mijn teksten onderscheiden zich vooral door helder taalgebruik en een duidelijke structuur. Om de inhoud en de sfeer van een tekst goed aan te voelen, overleg ik altijd eerst met de opdrachtgever. Zo kan ik er de goede woorden aan geven. 

Soorten teksten

De laatste jaren heb ik teksten geschreven voor verschillende websites. Ik zorg er dan voor dat alle informatie klopt en op een overzichtelijke manier te vinden is. Ik maak zo nodig verwijzingen, waardoor uw website logisch in elkaar zit. Natuurlijk let ik erop dat de site te vinden is op Google. Kijk bijvoorbeeld op:

www.scheidingspraktijkzeeland.nl
www.verzekershop.nl

Ik heb verder veel ervaring met het schrijven van ambtelijke stukken, bijvoorbeeld beleidsnota’s. Daarnaast heb ik veel journalistieke artikelen geschreven, zoals interviews en persberichten. Ook schrijf ik regelmatig zelf teksten om in mijn lessen te gebruiken. Klik hieronder voor een paar voorbeelden:

Artikel Maarten ’t Hart
A2-tekst over diefstal

Ik schrijf niet alleen zelf teksten, maar redigeer of herschrijf ze ook. Zo redigeer ik nieuwsbrieven van bedrijven, soms ook in het Engels. Een moeilijke tekst kan ik op een makkelijke manier herschrijven. Voor mijn buitenlandse cursisten heb ik verschillende krantenartikelen herschreven naar taalniveau A2 of B1, zodat ze ze kunnen lezen. Klik voor een tekst op B1-niveau op:

De Nederlandse opvoeding

Tijdens mijn werk als docent Nt2 en bij mijn vrijwilligerswerk voor Vluchtelingenwerk ontmoet ik veel vluchtelingen. Ik ben hun verhalen gaan opschrijven omdat ze vaak veel indruk op me maken. Deze verhalen heb ik gepubliceerd op mijn website en op Facebook. Ik werk samen met fotograaf Patrick van Iersel. Zie voor zijn werk: www.patrickvaniersel.nl.

www.jannekeblogt.wordpress.com of Facebook: Leven als vluchteling

Meer informatie? Neem contact op via e-mail: taalcirkels@gmail.com, telefoon: 06 27895002 of het contactformulier op deze site.

Taalcirkels

Janneke Slabbekoorn
taalcirkels@gmail.com