Lessen Nederlands in Zeeland

Nederlands als tweede taal

English

Komt u niet uit Nederland en wilt u Nederlands leren? Of heeft u een bedrijf en wilt u dat uw buitenlandse werknemers (beter) Nederlands leren? Taalcirkels verzorgt lessen Nederlands als tweede taal!

Nederlands leren

In Nederland komen steeds meer mensen uit andere landen wonen. Het gaat dan om vluchtelingen, maar ook zijn er bijvoorbeeld veel buitenlandse artsen, tandartsen, IT-medewerkers en mensen die in de horeca of de landbouw werken. Mensen die uit een EU-land komen, zijn weliswaar niet verplicht om in te burgeren, maar Nederlands leren is zeker belangrijk. Al is het maar om u een beetje thuis te voelen! Taalcirkels verzorgt lessen Nederlands als tweede taal op alle niveaus: van beginners tot vergevorderden.

Examen doen

Als u examen wilt of moet doen, worden de volgende vier vaardigheden getoetst: lezen, spreken, schrijven en luisteren. Dit kan op drie niveaus.
Het inburgeringsexamen is op taalniveau A2. U kunt zich zelfstandig redden in de winkel, bij de dokter of op de school van uw kinderen. Als u een beroepsopleiding op middelbaar niveau wilt volgen (MBO) en een baan zoekt op dat niveau, heeft u het diploma Staatsexamen I nodig: taalniveau B1. Voor een hogere beroepsopleiding (HBO) of een universitaire opleiding is Staatsexamen II vereist: niveau B2.
Wie moet inburgeren, doet daarnaast ook de examens KNM (Kennis van de Nederlandse Maatschappij) en ONA (Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt).

Bedrijven

Heeft uw bedrijf buitenlandse werknemers in dienst en wilt u dat ze beter Nederlands leren? Taalcirkels verzorgt cursusprogramma’s voor individuele medewerkers of voor groepen. De trainingen worden speciaal voor uw medewerkers en uw bedrijf ontwikkeld; een programma op maat dus! In overleg worden de gewenste lesstof en het aantal lessen bepaald. Taalcirkels kan de training op de werkplek geven, maar beschikt ook over een eigen locatie voor groepslessen tot maximaal 10 personen.

Intake

Zowel voor particulieren als voor bedrijven is er eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Tijdens de intake worden de wensen en de mogelijkheden van de cursist(en) besproken en het niveau van de Nederlandse taal vastgesteld. Na de intake ontvangt u een vrijblijvende offerte.

Meer informatie? Neem contact op via e-mail: taalcirkels@gmail.com, telefoon: 06 27895002 of het contactformulier op deze site.

Taalcirkels

Janneke Slabbekoorn
taalcirkels@gmail.com