Lessen Nederlands in Zeeland

Over Taalcirkels

Even voorstellen

Mijn naam is Janneke Slabbekoorn. Na mijn studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden werkte ik zes jaar als beleidsmedewerker, achtereenvolgens in Gouda en in Delft. Naast mijn werk haalde ik de eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands.

Van 1997 tot 2015 werkte ik in het middelbaar onderwijs als docent Nederlands, vooral op havo- en vwo-niveau. Begin 2015 maakte ik de overstap naar het Nt2-onderwijs: ik geef nu vooral lessen Nederlands als tweede taal. Ik heb hiervoor ook het diploma docent Nederlands als tweede taal behaald.

Sinds 2015 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig ondernemer. Ik verzorg lessen Nederlands en Nederlands als tweede taal. Daarnaast schrijf ik teksten. Ik ben gevestigd in Goes, maar ik werk in heel Zeeland. Sinds 2020 geef ik online lessen aan cursisten in heel Europa. Kijk hier voor de landen van herkomst van mijn cursisten.

Naast mijn werk ben ik vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Goes en bij Podium 't Beest in Goes.

Tarieven

Voor particulieren zijn de tarieven:
•    privéles: € 40,- per uur
•    les 2 of 3 personen: € 30,- per uur p.p.
•    groepsles vanaf 4 personen: € 23,- per uur p.p.

De tarieven voor bedrijven zijn afhankelijk van een aantal factoren. Bij een cursus-op-maat wordt bijvoorbeeld mogelijk ontwikkelingstijd gerekend. Na het intakegesprek ontvangt u altijd een vrijblijvende offerte, waarin alle kosten staan. Neem contact op voor meer informatie.

Lessen Nederlands zijn in een aantal gevallen aftrekbaar van de belasting, bijvoorbeeld als ze noodzakelijk zijn voor werk en beroep. Informeer hiernaar bij de Belastingdienst.

Taalcirkels

De naam van mijn bedrijf is Taalcirkels. Waarom? Taalcirkels gaan over talen en mensen. Talen hebben overeenkomsten, de taalcirkels raken en overlappen elkaar. In wezen lijken alle talen op elkaar, maar ze hebben ook verschillende tinten, net als de mensen die ze gebruiken om ermee te communiceren. Zo kan het leren van een andere taal weer leiden tot mooie raakvlakken.

Binnen teksten moeten verder altijd duidelijke verbanden zitten, of ze nu gesproken of geschreven zijn. Zo niet, dan begrijpen wij elkaar niet. In alle teksten moeten woorden en zinnen elkaar daarom raken.

Zo draaien talen en mensen rond communicatie: Taalcirkels!

Ontwerp

Dit is direct ook de uitleg bij het logo, ontworpen door de jonge ontwerper Tom Weststrate. Ik ben heel blij met de manier waarop hij mijn ideeën heeft omgezet in beeld! Tom is inmiddels begonnen met zijn eigen Design Studio: Studio Veel. Vindt u deze website mooi? Check dan Studio Veel.

Taalcirkels

Janneke Slabbekoorn
taalcirkels@gmail.com