Lessen Nederlands in Zeeland

Meningen over Taalcirkels

Op deze pagina laat ik cursisten en opdrachtgevers aan het woord. In het Nederlands natuurlijk!

Janneke- Ik heb haar te danken voor de mogelijkheid om mijn droom waar te maken. Twee jaren geleden was ik klaar met mijn verpleegkundige opleiding en dacht ik: Wat doe ik nu? Ik wilde graag in Nederlands werken maar een ding stond tussen mijn droom en ik: Nederlandse taal. Zelf probeerde ik om de taal via youtube en google te leren maar het lukte helemaal niet. Het was duidelijk dat ik en cursus moest volgen. Wel gebeurd. In oktober 2022 begon de taalcursus met Janneke als docent. Ik wiste niet hoe zij is en wat het resultaat zou zijn. En groote verrassing was om kennis te maken met de leren methode van Janneke. Is kan wel zeggen dat ze een echt goede en leuke docent is. Zij is heel geduldig, duidelijk, lief, ondersteuning en direct. Ze doet haar les met heel veel plezier en dat heeft me, ons veel geholpen. Na 7 manden met haar( manden die zo snel voorbij zijn) kon ik eindelijk mijn droom waar maken. Dankzij Janneke ben ik nu een veerplegkundige in Nederland.
Dankuwel, liefe docent, voor alles dat u hebt gedaan. U blijft voor de hele leven in mijn hart!
Oana Ciobanu komt uit Roemenië en werkt als verzorgende in Zeeland

 

Janneke is echt de beste lerares die je maar kunt wensen! Begin dit jaar ben ik naar Amsterdam verhuisd om bij mijn vriend te gaan wonen en als tandarts te gaan werken. Aangezien ik de taal zo snel mogelijk wilde leren om hier sneller te kunnen settelen en beter te kunnen communiceren met mijn patiënten, was het voor mij belangrijk om een goede basis op te bouwen. Met de hulp van Janneke is het me echt gelukt om binnen 4 maanden (en dat ook al werkend) van een A2 niveau naar een B2+ niveau te gaan. Ik ben bij de eerste poging geslaagd voor de taaltest!
 Janneke is een buitengewoon goede lerares die goed is in haar vak en van haar vak houdt! Elk uur was perfect op mij afgestemd. Door haar bijzondere karakter keek ik eigenlijk altijd uit naar de dynamische en leerzame uren met haar. Beste Janneke, ik ben echt heel blij dat ik jou als lerares had en wil je nogmaals bedanken voor je geweldige hulp! 

Hartelijke groeten, Karin 
Karin Weise komt uit Duitsland en is tandarts in Amsterdam

 

Ik ben Marcin en kom uit Polen. Op dit moment ben ik bezig met een MBO opleiding. 
Om mij Diploma kunnen behalen was ik verplicht om CITO examen Nederlands 3F te voltooien. Na een intake examen is gebleken dat ik mijn examen Nederlandse taal zeer waarschijnlijk niet zal kunnen halen.
Mijn werkgever heeft gezorgd voor extra ondersteuning voor mij, en heeft lessen met Janneke voor mij geregeld. Binnen drie maanden kon Janneke mijn taal waardigheden zodanig verbeteren om mij CITO examen NL 3F kunnen behalen. 
Ik ben Janneke heel dankbaar ervoor en raad iedereen die het zelfde hulp nodig heb om contact op te nemen met Janneke via de “Taalcirkel”!
Marcin Pakula komt uit Polen en werkt bij Zeelandia B.V. in Zierikzee


Beste Janneke,
Hieronder stuur ik je mijn recensie van het B2-boek en de lessen die ik van je gekregen heb. Ik ga in mijn recensie woorden gebruiken die ik van dit boek geleerd heb. Het word recensie zelf is één van deze woorden. Door mijn studie is mijn woordenschat veel groter geworden. Ik wilde tijdens de lessen elk woord leren en de juiste betekenis ervan weten. Ik voel mij heel blij als ik aan iemand uitleg over het gebruik en betekenissen van sommige woorden. Zoals "namelijk" en "voornamelijk". Ik kan nu veel beter "zou" van "zal" onderscheiden, en wanneer wordt elk word gebruikt. Één van de moeilijkste dingen in het Nederlands, is het gebruik van "er". Het was voor mij heel vaag en onoverzichtelijk. Maar nadat Janneke de situaties van "er" aan mij uitgelegd heeft, is het veel duidelijker geworden.
De thema's van het boek zijn gevarieerd. Dat maakte de lessen nog leuker. Omdat wij op iedere keer een nieuwe discussie erover gevoerd hebben. Er zin een paar punten die ik nog steeds moeilijk vind. Bijvoorbeeld het gebruik van de juiste propositie.
Het advies van Janneke aan mij was dat ik blijf oefenen. Ik hoop dat ik over vijf jaar de taal beter kan spreken en schrijven. Misschien zou mijn taaltrein over een paar jaar bij het station van "C1" stoppen en dan ga ik weer taallessen nemen. Ik vind het altijd leuk om iets nieuw te leren.
Ten slotte wil ik jullie (Wim en Janneke) bedanken voor jullie hulp en voor de kans die jullie aan mij hebben gegeven zodat ik mijn taal kon verbeteren.
Met vriendelijke groet,
Marsel Hannoun komt uit Homs, Syrië. Hij heeft 5 jaar in het bedrijf van mijn man, Wim Folmer gewerkt als medewerker verzekeringen.

 

Ik vond in Taalcirkels de hulp die ik nodig had om mijn taaltest te halen. Het was mijn 4e herkansing (deel B van de AKV-toets) en ik was een beetje hopeloos, maar Janneke was ongelooflijk. Naast dat ze een zeer goede en professionele leraar is, is ze ook een geweldig persoon. Ze bereidde me goed voor op de test, maar ze gaf me ook het vertrouwen dat ik nodig had. Ik was geslaagd en ik voelde me erg comfortabel en zelfverzekerd tijdens de test. Ik ben Janneke zeer dankbaar voor alles.
Fernando Rodrigues werkt als tandarts in Roosendaal. Hij komt uit Portugal.

 

Met de hulp van Janneke ben ik geslaagd voor de AKV-test. We hebben een paar lessen gedaan, maar ze heeft me enorm geholpen om mijn Nederlands te verbeteren. De lessen waren interessant en gezellig. Janneke is geduldig en ze heeft een kalme manier om je fouten te corrigeren.
Kostas Tsanos is tandarts en komt uit Athene, Griekenland
 

We zijn naar Nederland verhuisd om als tandarts te gaan werken. Om dat te doen, moesten we eerst een taalexamen doen. Daarvoor waren we al begonnen met het studeren van Nederlands, maar we moesten nog het B2-niveau doen en ook oefenen voor het taalexamen. In slechts 3 maanden tijd zijn we veel beter geworden. We hebben het examen bij de eerste poging gehaald! Janneke is een lerares die je kunt vertellen dat ze houdt van wat ze doet. En dat was aanstekelijk: het maakte dat we in elke les het beste van onszelf wilden geven. Ze heeft zich heel goed aangepast aan onze behoeften. Ze was altijd bereid om alle vragen te beantwoorden en waren vrij om de dingen zo vaak als we wilden door te nemen. De lessen waren dynamisch en we kregen constant feedback om te verbeteren. Zo hebben we meer vertrouwen in de taal gekregen. Wij raden je aan om lessen te nemen met Janneke als je op zoek bent naar gepersonaliseerde lessen en 100% aangepast aan jouw behoeften. We zijn allebei super blij en dankbaar dat we les bij haar hebben gekregen.
Tamara Sierralta en Christian González Cano komen uit de regio Barcelona. Zij werken nu allebei als tandarts in Almelo.


Ik ben een Portugese arts en om in Nederland te werken moest ik slagen voor een taaltest (niveau C1).  Voordat ik les kreeg van Janneke had ik het twee keer geprobeerd en het werkte niet.  Maar daarna de start van mijn lessen kon ik de examens halen.  Janneke heeft een andere manier van lesgeven!  Ze probeert verschillende benaderingen totdat je het onderwerp begrijpt en ze past de manier van lesgeven aan de specifieke kenmerken van de student aan.  Ik ben Janneke erg dankbaar voor alles!
Rita Vaz is internist en werkt bij Zorgstroom in Middelburg
 

De leermomenten waren interessant voor mij ,Ik heb profiteerde van de cursus , het was leerzaam en rijk vol met informatie. het beviel mee omdat de  tijd van de lessen  flexibel was. Hopelijk dat ik na de zomervakantie nieuwe curses kan volgen. Tot ziens​.

Nabeela al Rahaal
Nabeela komt uit Syrië en werkt als verzorgende bij de SVRZ, een organisatie voor ouderenzorg in Zeeland
 

 

Ik heb sinds mei 2019 Nederlands bij Janneke gekregen. Ik ben tandarts en ik moest het examen halen zodat ik BIG geregistreerd kon worden. Met haar hulp ben ik in november geslagd. Haar lessen waren leuk en aangepast aan mijn persoonlijke behoeften. Ze is een goede leraar en persoon. Ik raad het absoluut aan!
Angela Alcaide Escribano
Angela komt uit Madrid en werkt als orthodontist in Zeeland
 

 

Schrijfvaardigheidlessen: Zeer tevreden over inhoud lessen. Deze zijn interactief en op de praktijk gericht. Duidelijk uitleg van de oefenstof. Vragen máken van de teksten, deze worden in de les besproken.. Bij onduidelijkheid wordt opnieuw uitleg gegeven. Cursist moet dan nieuwe vragen beantwoorden tijdens de les.
Praktijk: Ruime aandacht voor de afdelingsteksten MMI  en business case. Het toepassen van de schrijfvaardigheid 'technieken'. Bagage meegeven voor de toekomst.
Ik vond jou lessen ook geweldig en mijn schrijfvaardigheidszwakheden zijn blootgelegd en door de oefenstof heb je mij geleerd deze te verbeteren. Nogmaals een dikke tien voor het lesgeven. Veel dank.
Kees van Belzen, teamleider MMI laboratorium ADRZ Ziekenhuis Goes
 

Als tandarts moest ik slagen voor een Nederlands examen dat gelijkwaardig was aan iets meer dan een B2. Ik heb een paar maanden les gekregen bij Janneke via Skype en ik kan niets slechts zeggen. Ze bereidde altijd gevarieerde oefeningen voor en richtte zich op mijn situatie. Wat ik het meest waardeer is dat ze je helpt je fouten  te corrigeren met een glimlach en tips om te verbeteren. Ze heeft een manier van lesgeven die je helpt in jezelf te geloven. Ik raad het absoluut aan, vooral voor mensen die een beetje ontmoedigd zijn met het Nederlands.
Veel succes met jou lessen! 
Groeten, Anna Egea
Anna is tandarts; zij komt uit Spanje

 

Janneke helpt ons gedurende enige jaren met het opleiden van onze Spaanse en Portugese tandartsen in de Nederlandse taal. Tandartsen moeten een speciaal voor hen ontworpen toets afleggen op (bijna) C1 niveau, een hele opgaaf voor iemand die niet in het Nederlandse taalgebied is opgegroeid. Janneke behaalt uitzonderlijk goede resultaten met onze kandidaten waarbij een 100% score voor zich spreekt, wij kunnen haar zonder meer aanbevelen en zullen dan ook zeker van haar diensten gebruik blijven maken.
Annemarleen Boers-Mout & Henk van Soest
https://www.spaansetandartsen.nl/
 

Janneke is een geweldig persoon en een uitzonderlijke leraar. Zij heeft me enorm geholpen bij de voorbereiding en afronding van de Nederlandse examens. Zij is een zeer veelzijdige leraar met veel oefeningen en manieren om je te helpen je zwakheden te verbeteren. Zij was essentieel voor mij om de angst om te spreken en fouten te maken te kunnen verliezen. Maar Janneke heeft me ook geholpen me aan te passen en me beter te voelen in dit nieuwe land en deze nieuwe ervaring. Ik ben erg dankbaar voor al je hulp en steun.
Rachel Ramos
Rachel komt uit Portugal en is tandarts in Zierikzee

 

Janneke heeft mij enorm geholpen om voor mijn nederlands examen te kunnen slagen. Tijdens de les moest ik een rollenspel met haar doen en een tandheelkundig artikel presenteren. Zij gaf mij verschillende oefeningen om mijn basisfouten te verbeteren. Maar zij heeft mij niet alleen academisch geholpen. Ze heeft altijd naar mij geluisterd en altijd goed advies gegeven, en dat heeft mij gemotiveerd. Ik wil zeggen dat Janneke een zeer professionele, geduldige en vriendelijke lerares is. Zij is erg enthousiast over haar werk en dat zie je terug in de lessen.
Miriam Pozuelo, tandarts uit Mallorca, Spanje

 

De Nederlandse lessen met Janneke heeft me veel geholpen om mijn Nederlands te verbeteren in een korte periode. Bovendien, kon ik met haar mijn Nederlandse examen voorbereiden. De lessen zijn dynamisch en gedurende de lessen oefenen we grammatica en uitspraak. Tot slot is de docente heel aardig en geduldig.
Stephania Cañas Chavez, tandarts uit Spanje

 

Janneke is een geweldige docent. Ze praat heel duidelijk en heeft veel geduld. Ze heeft de lessen aangepast aan onze behoeften. Ik ben tandarts en ik moet een tandarts-patient gespreek oefenen. Ze heeft iedere week over een nieuwe situatie nagedacht.
Anna Clua is als Spaanse tandarts werkzaam in Nederland

Taalcirkels

Janneke Slabbekoorn
taalcirkels@gmail.com